Goed voor onze aarde

100% plantaardig & palmolievrij

We willen met Sense helpen om een makkelijke, gezonde en bewuste keuze te maken. Onze producten zijn daarom 100% plantaardig en bevatten geen ingrediënten met dierlijke oorsprong. Goed voor jezelf en voor het milieu.

Onze kuipjes bevatten een 100% plantaardige mix van kokos-, koolzaad-. lijnzaad- en zonnebloemolie. Sense Original vloeibaar bestaat uit een plantaardige mix van raap-, lijnzaad- en zonnebloemolie.

Wij kiezen er bewust voor om in onze Sense producten geen palmolie te gebruiken.

Onze verpakkingen

Sense heeft de aluminium seal van de kuipen vervangen door een seal van plastic!

Door het gebruik van een plastic kuip met plastic seal, bestaat de verpakking uit één materiaal, waardoor de complete verpakking bij het plasticafval kan worden weggegooid. Dit verbetert de recyclebaarheid van de verpakking. De productie van aluminium is over het algemeen milieubelastender dan die van plastic.

De fles Sense Original vloeibaar is ook 100% recyclebaar. Echter bij de afvalverwerkers wordt bedrukt en onbedrukt plastic los van elkaar verwerkt. Door de bedrukte sleeve te verwijderen van de onbedrukte fles draag je dus bij aan een nog beter resultaat in het recycling-proces.

Beide verpakkingen kunnen dus volledig bij het plastic afval.

 

Verder verduurzamen

Sense doet er alles aan om ons verpakkingsmateriaal zo veel mogelijk te verduurzamen. Er is simpelweg te veel plastic dat te veel schade toebrengt aan onze aarde. Zodra er een goed bruikbaar en groen alternatief voor plastic voorhanden is – dat ook de kwaliteit van Sense waarborgt – stappen we daar graag naar over. Want dat zijn we aan de aarde en aan toekomstige generaties verplicht.

Zo ver is het nu helaas nog niet, maar we doen er hard ons best voor. Zo duurzaam mogelijk verpakken. Ook dat maakt Sense.