Goed voor je hart

Sense is van nature rijk aan Omega 3 en bevat toegevoegde vitamine B1. En aan Sense wordt geen zout toegevoegd. Dit draagt bij aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte in je bloed en is goed voor het hart.

Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. De bekendste zijn de plantaardige alfa-linoleenzuur (ALA) en de visvetten, EPA en DHA. Sense wordt gemaakt met een mix van plantaardige oliën, waaronder koolzaad en lijnzaadolie. Deze oliën hebben van nature een hoog gehalte van het omega 3-vetzuur ALA. Het plantaardige ALA is een essentieel vetzuur. Dit betekent dat het lichaam het niet zelf kan maken en dat je dit vetzuur via je voeding binnen moet krijgen.

Omega 3-vetzuren helpen het cholesterolniveau gezond te houden.

 

 

 

Vitamine B1 (thiamine) is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hart en het zenuwstelsel. Je lichaam neemt vitamine B1 uit voeding goed op.

Gebruik Sense als onderdeel van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl. De benodigde dagelijkse inname die bijdraagt aan het behoud van een normaal cholesterolgehalte is 2 gram Omega 3 (alfa-linoleenzuur) en 10 gram Omega 6 (linolzuur).

Twee porties Sense per dag (2 x 10 g of 15 ml) zijn daarom een belangrijk onderdeel van een gezond eetpatroon.

Geen zout toegevoegd:
Je lichaam heeft zout nodig om de hoeveelheid vocht in je lichaam te regelen. Je krijgt er al snel te veel van binnen, in Nederland eten de meeste mensen te veel zout. Vermindering van de zoutconsumptie draagt bovendien bij tot de instandhouding van de normale bloeddruk. Aan de producten van Sense wordt geen zout toegevoegd, zonder verlies van smaak.