Vitamines

Vitamines zijn onmisbare bouwstoffen voor het lichaam. Ook zijn ze nodig voor een goede gezondheid. Het lichaam kan vitamines niet, of niet genoeg, zelf aanmaken. Daarom staan ze bekend als essentiële voedingsstoffen.

Onze Sense producten voor op de boterham bevatten van nature Vitamine A, D2 en E, maar zijn daarnaast verrijkt met
extra B-vitamines!

Vitamine B1:
Vitamine B1 Is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam, en voor een goede werking van de hart en het zenuwstelsel.

Vitamine B2:
Vitamine B2 is onmisbaar voor de energievoorziening van het lichaam. Het speelt namelijk een belangrijke rol bij het vrijmaken van energie voor je lichaam uit koolhydraten, eiwitten en vetten.

Vitamine B6:
Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de afbraak en opbouw van aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Vitamine B6 reguleert de werking van bepaalde hormonen en is nodig voor de groei, de bloedaanmaak en een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel.

 

 

Vitamine B12:
Vitamine B12 is nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Rode bloedcellen zijn nodig om zuurstof in je bloed te vervoeren. Daarnaast is vitamine B12 nodig voor een goede werking van het zenuwstelsel.

Vitamine A:
Vitamine A is van belang voor de normale groei, een gezonde huid, haar en nagels en een goede werking van de ogen en het afweersysteem

Vitamine D2:
Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en tanden. Daarnaast speelt vitamine D een rol bij een goede werking van de spieren en het immuunsysteem.

Vitamine E:
Vitamine E werkt als antioxidant en beschermt zo de cellen, bloedvaten, organen, ogen en weefsel. Vitamine E speelt ook een rol bij het regelen van de stofwisseling in de cel.

(bronvermelding: Voedingscentrum)