Cholesterolverlagend
Aan Sense Actief worden actieve plantensterolen toegevoegd, die wetenschappelijk bewezen het cholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is verlagen een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Sense Actief is van nature rijk aan Omega 3.

Hoeveel actieve plantensterolen heb je nodig om je cholesterolgehalte te verlagen?
Aan Sense Actief worden actieve plantensterolen toegevoegd, die wetenschappelijk bewezen het cholesterol verlagen. Voor een positief effect is het raadzaam om 1,5 tot 3 gram plantensterolen per dag te nuttigen. Dit komt overeen met 2 tot 4 porties.

De inname van 1,5 tot 2,4 gram plantensterolen per dag kan het cholesterol met 7-10% verlagen na 2-3 weken. Gebruik voor een optimaal resultaat dit product dagelijks, als onderdeel van een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl, waarbij regelmatig groente en fruit wordt gegeten om het carotenoïdengehalte op peil te houden. Gebruik voor een optimale werking 5 porties per dag (1 portie = 5 gram en bevat 0,36 gram plantensterolen). Een hogere consumptie zal de positieve werking niet verhogen. Aanbevolen wordt om dagelijks niet meer dan 3 gram plantensterolen te gebruiken. Neem dus niet meer dan 8 porties per dag.

 

 

Sense Actief is niet bedoeld voor:
Sense Actief is niet bedoeld voor mensen die hun bloedcholesterolgehalte niet onder controle moeten houden. Mensen die vermoeden een te hoog cholesterolgehalte te hebben en gebruikers van cholesterolverlagende medicijnen dienen hun huisarts te raadplegen alvorens dit product te gebruiken. Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en kinderen onder de 5 jaar mogen geen Sense Actief of Actief light gebruiken. Het is wetenschappelijk aangetoond dat plantensterolen het bloedcholesterol verlagen. Een hoog cholesterolgehalte is een risicofactor voor de ontwikkeling van coronaire hartziekten. Coronaire hartziekten hebben meerdere risicofactoren. Verandering van één van deze factoren kan al dan niet een heilzaam effect hebben.